Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، تابش خورشید و انرژی حاصل از آن به عنوان منحصر به فردترین منبع انرژی تجدیدپذیردر جهان و منبع اصلی تمامی انرژی‌های موجود در زمین امروز جایگاه ویژه‌ای به خود گرفته است.

آلودگی کم هوا و رطوبت کم استان خراسان جنوبی را به یکی از مناطق مستعد تولید برق خورشیدی تبدیل کرده به طوری که به دلیل تابش نور خورشید در طول روز، منابع خوبی برای تولید انرژی خورشیدی در استان وجود دارد که می‌توان از این منابع برای کاهش بار شبکه برق الکتریکی استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به محدود بودن منابع سوخت فسیلی و مشکلات ناشی از احتراق این سوخت‌ها مانند آلودگی روز افزون هوا، استفاده از فناوری‌های خورشیدی مورد توجه بسیاری از کشور‌ها قرار گرفته و هم اکنون کشور‌های زیادی به دنبال استفاده از نور خورشید برای تولید برق هستند.

در حاشیه نوار مرزی شرق کشور و شهر‌های استان خراسان جنوبی از جمله بیرجند، خوسف و بشرویه با وجود زمینه مناسب اقلیمی، تابش آفتاب و وزش باد در بیشتر مناطق و روز‌های سال، قابلیت خوبی در تولید انرژی‌های نو و پاک دارد که در چند سال گذشته با راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی خانگی و بزرگ مقیاس به این ظرفیت بیش از گذشته توجه شده است.

وزش باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان در خراسان جنوبی ظرفیت کم‌نظیری را برای سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از انرژی پاک فراهم کرده و امروز زیرساخت‌ها و برنامه‌های خوبی در این حوزه اجرا شده یا در دست اقدام است به طوری که با ورود سرمایه‌گذاران و حمایت دولت، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی خوسف و نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی سربیشه و نیروگاه ۵۰ مگاواتی درح سربیشه افتتاح و به بهره‌برداری رسیده است.

خراسان جنوبی دارای دالان‌های بادی مناسب برای ایجاد نیروگاه بادی است و شرایط مستعد اجرای طرح‌های انرژی‌های بادی را دارد و ساعات آفتابی به طور متوسط به سه هزار و ۲۰۰ ساعت در سال و حتی بیشتر نیز می‌رسد که این روند در برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی از جمله طبس مقدار تابش ۴۸۱ (کالری بر سانتیمتر مربع در هر روز) است.

بیشتر بخوانید

 افتتاح نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ کیلو واتی شهید چمران در بیرجند سرمایه‌گذاری ۱۷۰ میلیارد تومانی در صنعت برق خراسان جنوبی

بر اساس تحقیقات و بررسی‌های صورت گرفته میانگین سرعت باد برای به صرفه بودن تبدیل انرژی باد به برق حدود ۲۳ کیلومتر در ساعت است در حالی که سرعت باد در برخی مناطق خراسان جنوبی نزدیک به ۳۳ کیلومتر در ساعت بوده که بهترین نُرم است.

در صورت استفاده بهینه از این انرژی پایدار، استان خراسان جنوبی به یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولید برق تبدیل خواهد شد و خواهد توانست علاوه بر تامین نیاز استان و استان‌های همجوار، بخشی از انرژی را به کشور‌های همسایه صادر کند.

کسب درآمد از خورشید امروز داستانی است که مردم خراسان جنوبی از سال ۹۵ با استفاده از پتانسیل خورشید حدود ۱۰ میلیارد تومان کسب درآمد کرده‌اند. این درآمد حاصل تولید ۱۰ هزار مگاوات ساعت برق خورشیدی از نیروگاه‌های خانگی خراسان جنوبی است.

فعالیت ۳۸۰ نیروگاه خورشیدی خانگی با ظرفیت ۳.۸ مگاوات در خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۳۸۰ نیروگاه خورشیدی خانگی با مجموع ظرفیت ۳.۸ مگاوات در این استان فعال است که بیشتر آن‌ها در شهرستان‌های قاین، بیرجند و بشرویه نصب و راه‌اندازی شده است.

مهدی دادگر بهای هر کیلو واعت ساعت برق خورشیدی در نیروگاه‌های خانگی را یک هزار و ۴۰ تومان اعلام کرد و افزود: این فعالیت اقتصادی می‌تواند به درآمدزایی و سودآوری مشترکان منتج شود.

او با بیان اینکه برای مشترکان علاقه‌مند، این فضا و امکان فراهم است که بتوانند با انعقاد قرارداد ۲۰ ساله با شرکت برق استان به مدیریت برق در ۱۱ شهرستان استان مراجعه و این سرمایه گذاری را انجام دهند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی اظهار داشت: برای مشترکین خانگی که نیروگاه خانگی ۵ مگاواتی ایجاد کنند در ماه حدود یک میلیون تومان برای سال اول آغاز به کار و در سال‌های دوم و سال‌های بعد خرید تضمینی با توجه به نرخ تورم بانک مرکزی، سالانه این درآمد افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام / ط آ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انرژی خورشیدی تولید برق نیروگاه بادی استان خراسان جنوبی نیروگاه خورشیدی برق خورشیدی تولید برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۳۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، مرکز ملی هواشناسی ماهواره‌ای چین (NSMC) هشداری درباره اختلالات احتمالی در سیستم‌های ارتباطی به دلیل فوران یک سری از شعله‌ها و فواره‌های خورشیدی صادر کرده است.

این هشدار پس از وقوع قوی‌ترین طبقه بندی شراره‌های خورشیدی در بعدازظهر یکشنبه منتشر شد. شراره خورشیدی از انفجار بزرگ در اتمسفر خورشید به وجود می‌آید و باعث آزاد شدن انرژی در حد شش ضرب در ۱۰ به توان ۲۵ ژول‌ می‌شود که در حدود یک‌ششم انرژی خروجی از سطح خورشید در هر دقیقه است. این پدیده در سایر ستارگان هم دیده می‌شود که به آنها نیز شراره ستاره‌ای گفته می‌شود. شراره خورشیدی کلیه لایه‌های سطح خورشید شامل شیدسپهر، تاج خورشیدی و فام‌سپهر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث گرم شدن پلاسما تا دمای چندین میلیون درجه کلوین‌ می‌شود. 

طبق گزارش مرکز ملی هواشناسی ماهواره‌ای چین، پیش‌بینی می‌شود که شراره‌های خورشیدی دوباره روز چهارشنبه فوران کنند. این شعله‌های خورشیدی تهدیدی برای ماهواره‌ها، فضانوردان و ارتباطات رادیویی هستند، اگرچه منجر به شکل‌گیری شفق‌های قطبی دیدنی می‌شود.

این سازمان به کاربران توصیه کرده، تا با تغییر فرکانس‌ها یا استفاده از روش‌های ارتباطی جایگزین، اختلالات احتمالی را کاهش دهند. این اقدام جدی از سوی چین به دلیل تاثیرات بالقوه این اختلالات بر سیستم‌های برق و ارتباطات این کشور است.

با توجه به افزایش فعالیت خورشیدی، امکان افزایش تغییرات شدید در پیرامون زمین وجود دارد که می‌تواند منجر به اختلالات و از دست دادن انرژی الکتریکی در سیستم‌های قدرتمند شود. این اختلالات ممکن است منجر به قطع برق گسترده و افزایش ریسک ایجاد آتش‌سوزی یا خرابی دستگاه‌های الکتریکی شود.

چین جزو کشور‌های پیشتاز در تولید انرژی خورشیدی است و بنابراین برنامه‌ریزی برای مقابله با این نوع اختلالات از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو، چین اقداماتی از جمله افزایش نظارت بر شبکه‌های برق، اتخاذ اقدامات اضطراری در صورت لزوم و ارتقای ساختار و تجهیزات برق را انجام داده است. 

براساس اظهارات مقامات چینی، همه سازمان‌های مرتبط باید در حالت آگاده‌باش باشند تا در صورت لزوم بتوانند با اختلالات ناشی از فعالیت‌های خورشیدی روبرو شوند. این اقدامات برای حفظ پایداری و امنیت انرژی الکتریکی در چین بسیار حیاتی به نظر می‌رسد و نشان از توجه جدی این کشور به امنیت انرژی و انعطاف‌پذیری سیستم‌های برق خود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شبکه‌های برق ۵۳۸ روستای خراسان جنوبی بهینه‌سازی شد
  • اولین نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلوواتی کشور در قاین افتتاح شد
  • جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی
  • تسلط چین بر فناوری‌های پاک/ اروپا و آمریکا از انحصار بازار نگرانند
  • راه‌اند‌ازی ۶۵۰ نیروگاه خورشیدی در استان سمان در سال ۱۴۰۳
  • تسلط چین بر بازار فناوری‌های پاک/ نگرانی‌های اروپا و آمریکا از انحصار بازار
  • دستورات ویژه وزیر نیرو برای خراسان جنوبی
  • ۲۸۰۰ نیروگاه کوچک مقیاس در کشور راه اندازی شد
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • تابستان منهای خاموشی