Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران به عنوان چهارمین مقام دارنده نفت دنیا و دومین کشور دارای ذخایر گاز طبیعی در جهان، استفاده از انرژی‌های نو و اهمیت جایگزین کردن انرژی‌های تجدیدپذیر با سوخت‌های فسیلی را به فراموشی سپرده‌ است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ همواره یکی از مهم‌ترین علت‌های یافتنِ جایگزین برای سوخت‌های فسیلی پایان‌پذیر بودن این نوع از سوخت‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوره بازگشت سوخت‌های فسیلی به میلیون‌ها سال می رسد و در عمل این منابع تجدیدناپذیر هستند.

ایران به عنوان چهارمین مقام دارنده نفت دنیا و دومین کشور دارای ذخایر گاز طبیعی در جهان، علی‌رغم اینکه از نظر جغرافیائی و آب و هوا در بهترین وضعیت کره زمین قرار گرفته است، نسبت به استفاده از انرژی‌های نو کم توجه بوده و اهمیت جایگزین کردن انرژی‌های تجدیدپذیر با سوخت‌های فسیلی را به فراموشی سپرده‌ است.

اگر چه سوخت‌های فسیلی تا همین اواخر به منابع انرژی دیگر ترجیح داده می‌شد ولی مصرف بی رویه سوخت های فسیلی و انتشار آلاینده ها، اثرات و پیامدهای گسترده ای همانند تغییرات آب و هوایی، کاهش ضخامت لایه ازن استراسفور، ایجاد ازن تروفسفوری(دود و مه)، افزایش اسیدیته دریاچه‌ها و رودخانه‌ها، اثرات ناشی از سموم بر اکوسیستم و سلامت بشری و کاهش منابع همراه است. 

ضرورت‌ توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

اگر چه سوخت‌های فسیلی نیاز روز افزون ما به انرژی را در همه‌ این سال‌ها برآورده کرده است ولی زمان آن رسیده تا به دنبال منابع جایگزین باشیم. افزایش تقاضا برای انرژی و افزایش قیمت‌ها، استفاده از انرژی‌های جایگزین دیگر را اجتناب ‌ناپذیر کرده است.

انرژی های تجدیدپزی مانند انرژی های خورشیدی، آبی و بادی در صورت امکان انرژی امواج به جای سوخت های فسیلی قابل استفاده است.

از بین این موارد بهترین گزینه برای ایران استفاده از انرژی خورشیدی است چراکه ایران در مجموع کشوری است بسیار آفتابی و از نظر مقدار دریافت انرژی خورشیدی در شمار بهترین کشورها به شمار می رود. انرژی فراوان و لایزال خورشید، بدون نیاز به شبکه های انتقال و توزیع عظیم و پُرخرج، در سراسر کشور گسترده شده است.

ایران باوجود ۳۰۰ روز آفتابی از مجموع ۳۶۵ روز سال در بیش از دوسوم مساحت خود و متوسط تابش نور خورشید ۴/۵ تا ۵/۵ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، یکی از کشورهای با پتانسیل بالا در زمینه انرژی خورشیدی است.

از طرفی می توان به صراحت اعلام کرد که سطح کنونی علمی و صنعتی کشورمان برای ایجاد و گسترش تکنیک خورشیدی به حد کافی آمادگی دارد.

سلول‌های خورشیدی انرژی خود را از نور می‌گیرند که هرچه نور قوی‌تر باشد انرژی بیشتری را می‌توانند تولید کنند. پنل‌های تشکیل شده از  این سلول‌های سیلیکونی می‌توانند بر روی بام‌ها، نماهای ساختمان و یا حتی زمین نصب شوند. این پنل‌ها به شبکه تولید برق متصل هستند و انرژی خورشید را که یکی از مهم‌ترین انرژی‌های تجدیدپذیر محسوب می‌شود به شبکه برق عمومی انتقال می‌دهند.

مزایای انرژی خورشیدی بسیاری از کشورها را به سمت استفاده از این انرژی سوق داده است. انرژی خورشیدی علاوه بر صرف هزینه پایین‌تر، مضرات محیط زیستی را که سایر انواع انرژی بوجود می‌آورند، شامل نمی‌شود و بنابراین از آلودگی محیط زیست جلوگیری به عمل می‌آورد.

استان مرکزی از لحاظ جغرافیایی در نقطه‌ای از کره زمین واقع شده که به دلیل صاف بودن هوا و همچنین کم بودن عرض جغرافیایی در اکثر روزهای سال دارای مقدار تابش دریافتی بسیار بالایی است.

ظرفیت‌های درخور توجه استان مرکزی در تولید انر‍‍‍‍‍‍‍ژی‌های تجدیدپذیر

شهرستان های ساوه و کمیجان در انرژی بادی، منطقه میقان در انرژی خورشیدی و شازند در انرژی آبی ظرفیت مناسبی برای بهره گیری از مزیت های انرژی تجدید پذیر دارند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی:

استفاده از انرژی خورشید بر اقتصاد کشور تاثیرگذار است

محمد اله‌داد، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با بیان اینکه سوزاندن گاز توسط نیروگاه‌های فسیلی سبب ایجاد آلودگی و همچنین از دست رفتن منابع ملی می شود، گفت: برای کاهش میزان آلودگی بایستی برق بدون کربن مصرف کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر به جای سوخت‌های فسیلی گفت: باتوجه به افزایش مصرف سوخت فسیلی و محدود بودن منابع این نوع از سوخت در سال های آتی با مشکل مواجه خواهیم شد. اگر در مناطق مختلف در بخش خانگی و صنعتی نیروگاه های کوچک نصب و راه اندازی شود، در کاهش خاموشی‌ها در زمان پیک مصرف اثرگذار خواهد بود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان با تاکید بر اینکه نفت و گاز باید به ارزش افزوده تبدیل افزود: اگر بخواهیم برق را از نفت یا گاز و به طور کلی "سوخت" تولید کنیم، عملا منابع سوخت کشور را هدر داده‌ایم. مصرف بی‌رویه برق از نیروگاه‌های فسیلی به اقتصاد کشور ضرر می رساند.

وی تصریح کرد: بایستی به سمت جایگزینی و مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر برویم و از سوختهای فسیلی برای ایجاد ارزش افزوده استفاده کنیم. خوشبختانه در استان مرکزی نیز ظرفیت خوبی در این زمینه وجود دارد.

اله‌داد با بیان اینکه بخشی از برق مصرفی در استان مرکزی توسط دو نیروگاه میکرو توربین برق تامین می شود، گفت: توان مصرفی برق در تمام مشترکین شرکت توزیع برق منطقه استان حدود ۱۲۵۰ مگاوات است.

وی ادامه داد: بیش از ۶۰ درصد مصرف برق استان در حوزه صنعت است، در حقیقت تبدیل به ارزش افزوده شده و در بخش مولد جامعه به مصرف می رسد. استفاده از انرژی خورشید می تواند اثر مضاعفی بر اقتصاد کشور داشته باشد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با عنوان اینکه در استان مرکزی در آغاز راه استفاده از انرژی های سبز هستیم، گفت: راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در ابتدا، میزان برق چندان زیادی تولید نمی کند، زیرا نسبت به بسیاری از کشورهای پیشرفته دیر شروع کردیم. اما امیدواریم بعد از یک دوره ۴-۵ ساله بتوانیم این میزان را به حدود ۴۰ درصد کل برق مصرفی کشور برسانیم.

نقش بسیج در مردمی کردن اقتصاد

باتوجه به اهمیت تولید برق خانگی و تاثیر آن بر رشد اقتصادی کشور تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) بین سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور و مرکز بسیج وزارت نیرو منعقد شد. که بر اساس این تفاهم‌نامه وزارت نیرو و سازمان بسیج مهندسین طرح تولید برق خورشیدی خانگی را اجرایی خواهند کرد.

در بحث مصرف بایستی فرهنگ درست مصرف کردن در جامعه ترویج پیدا کند تا شاهد رشد اقتصادی مطلوب در کشور باشیم. در ایران نیز باید به مانند بسیاری از کشورهای دنیا، کارها به مردم واگذار شود.

انتخاب عناوین سال از سوی مقام معظم رهبری با مضمون اقتصادی که مهم ترین و برجسته‌ترین آن اقتصاد مقاومتی است، بی‌دلیل نیست و این بدان معناست که ما اقتصادی را انتخاب کنیم که ضمن درون زایی بر اساس همگرایی نسبت به بیرون بتواند سهم قابل قبولی را در سطح بین الملل به دست بیاورد. لذا در کنار ساختار دولتی، بخش خصوصی از همه مهم‌تر مردم هستند که باید در سیاست های اقتصاد مقاومتی محوریت داشته باشند.

ضروری است مردم را در همه عرصه به ویژه حوزه اقتصاد سهیم شوند، در همین راستا می‌توان از ظرفیت های مردمی سازمان بسیج در مردمی کردن اقتصاد استفاده کرد.

در همین راستا نیز در عرصه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر بسیج نیز پای کار آمده است تا مردم را نیز در این حوزه سهیم کند.

مسئول سازمان بسیج مهندسین سپاه روح‌الله استان مرکزی:

تولید انرژی برق خانگی یکی از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی

مهدی لطیفی، مسئول سازمان بسیج مهندسین سپاه روح‌الله استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار دیار آفتاب؛ درخصوص اجرای این طرح گفت: تفاهم‌نامه‌ای در سال ۱۳۹۶ توسط بسیج مهندسی صنعتی کشور با مرکز بسیج وزارت نیرو به منظور اجرای طرح استفاده از انرژی‌های سیستم برق خورشیدی خانگی منعقد شد که براساس آن امسال مقرر شد تا بسیج مهندسی مسئول اجرای طرح شود.

لطیفی اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از اهداف طرح بحث اشتغال‌زایی و کارآفرینی است، این طرح در مناطق محروم و کم برخوردار اجرایی خواهد شد، تا فرصتی برای اشتغال‌زایی مددجویان و محرومان باشد. در حال نیازسنجی و نظرسنجی در شهرهای استان هستیم و طی جلسه‌ای، ۵ نقطه شناسایی خواهد شد. همچنین خرید تضمینی برقِ تولیدی منبع درآمدی برای این افراد خواهد بود.

وی افزود: در قالب این طرح در نظر داریم تا پایان سال ۳۰ نیروگاه ۵ کیلووات ساعت خورشیدی را که یک انرژی تجدیدپذیر است در سطح استان مرکزی نصب و راه‌اندازی کنیم.

مسئول بسیج مهندسین صنعت استان مرکزی تصریح کرد: اجرای این طرح امسال در استان مرکزی به عنوان استان پایلوت در کشور در حال اجرا است و در صورت موفقیت، سال آینده در دستور کار بسیج مهندسین صنعت قرار خواهد گرفت.

وی افزود: بسیج مهندسین صنعت ضمن انجام مباحث فنی این طرح کار شناسایی، نیازسنجی و معرفی افرادی که برای این منظور اعلام آمادگی کرده‌اند را نیز برعهده دارد.

لطیفی با بیان اینکه تولید انرژی برق خانگی یکی از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است، گفت: استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر همانند انرژی خورشیدی یکی از ضروریات جامعه بشری است.

لطیفی خاطرنشان کرد: اعتبارات اجرای این طرح از سوی بانک‌های عامل مهر اقتصاد ایران و انصار و همچنین بسیج سازندگی، کمیته امداد و سازمان بهزیستی تامین می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۸۷۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اند‌ازی ۶۵۰ نیروگاه خورشیدی در استان سمان در سال ۱۴۰۳

فرمانده سپاه استان سمنان از هدف‌گذاری بسیج سازندگی و سپاه استان برای اجرای ۶۵۰ نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس جدید در سمنان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سردار منصور شوقانی، در آیین افتتاح 213 نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس در روستاهای استان سمنان که با حضور سردار فدوی جانشین فرمانده کل سپاه، سردار زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور و جمعی دیگر از مسئولان ارشد استان در منزل شهید محمدعلی مخمس برگزار شد، اظهار داشت: 17 اردیبهشت‌ماه درواقع تقویم تاریخی میهن اسلامی‌مان را مزین کرد به سالروز تأسیس بسیج سازندگی که در از بطن حقیقت انقلاب اسلامی در پرتو ولایت مداری برای عرصه‌های جهادی تأسیس شد.

وی با اشاره به نام‌گذاری امسال به نام سال "جهش تولید با مشارکت مردم" از سوی مقام معظم رهبری تصریح کرد: جهش تولید امروز یکی از عرصه‌های موردنیاز انقلاب بوده و حضور مردم در این عرصه و به‌طورکلی نقش‌آفرینی آنان در حوزه اقتصاد شرط مهم جهش تولید در کشور است.

فرمانده سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان گفت: از 213 نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس با مشارکت بانک‌ها و مجموعه اداره کل و شرکت برق استان سمنان رونمایی شد و این مهم نویدبخش گام‌های ارزشمند بسیج سازندگی استان سمنان در راستای محرومیت‌زدایی و توانمندسازی قشر محروم جامعه است.

سردار شوقانی با بیان اینکه بحث نیروگاه‌های خورشیدی یکی از ظرفیت‌هایی است که در مجموعه استان سمنان هدف‌گذاری شده است عنوان کرد: امروز و در گام نخست نقش‌آفرینی بسیج سازندگی استان سمنان برای تحقق هدف مهم توسعه تولید انرژی‌های تجدید پذیر در این استان، 213 نیروگاه را رونمایی می‌کنیم.

وی با اشاره به هدف‌گذاری بسیج سازندگی و سپاه استان سمنان برای اجرای 650 نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس جدید در این استان اضافه کرد: در ادامه تا پایان سال 350 نیروگاه خورشیدی در برنامه بسیج سازندگی استان سمنان است و 300 نیروگاه خورشیدی هم با کمیته امداد امام خمینی (ره) استان سمنان تفاهم‌نامه منعقدشده که با مشارکت مددجویان انجام خواهد شد.

فرمانده سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان با اشاره به ماده 16 قانون جهش تولید و تکلیف صنایع پرمصرف برق به ایجاد ظرفیت‌های جدید نیروگاهی با استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر تصریح کرد: شرکت‌ها و کارخانه‌هایی که این ظرفیت را دارند که در یک برنامه زمانی پنج‌ساله بتوانند بخشی از مصارف برق صنعتی خود را تأمین کنند، مجموعه بسیج سازندگی و سپاه استان سمنان این آمادگی را دارد که ظرفیت‌سازی و ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی را در آن مجموعه تولیدی انجام دهد.

به گفته سردار شوقانی، در سال 1403 برای ایجاد 6 نیروگاه در کارخانه‌های استان سمنان هدف‌گذاری شده است.

انتهای پیام/363/.

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۷۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران
  • اولین نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلوواتی کشور در قاین افتتاح شد
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • افتتاح نمایشگاه اقتصاد مقاومتی در دلیجان
  • برگزاری ۱۵ عنوان برنامه در هفته بسیج سازندگی
  • راه‌اند‌ازی ۶۵۰ نیروگاه خورشیدی در استان سمان در سال ۱۴۰۳
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی